Les claus d’una reforma d’estil industrial

Imagineu-vos una oficina fosca, de sostres baixos i espais dividits. Al bell mig de l’Eixample de Barcelona, en una situació privilegiada, hi havia un espai de treball on es respirava l’essència dels anys 70 i 80. A Jeev Arquitectura vàrem rebre l’emocionant encàrrec de transformar aquesta oficina en un apartament modern amb vistes a la Casa Batlló on, només entrar, es percebés la llum, la frescor i els colors que caracteritzen la ciutat de Barcelona. I així ho vam fer.

Transformació i descobertes

La reforma d’aquesta antiga oficina va ser integral, començant per enderrocar els falsos sostres baixos i les parets divisòries que limitaven el pas de la llum. Per a la nostra sorpresa, en fer caure les plaques del sostre que fins feia poc temps sostenien els mítics llums florescents, vam descobrir unes bigues originals que havien estat amagades durant molts anys, així com els sostres bovejats i les parets de maons. – Malaguanyat, vam pensar— i no només vam decidir recuperar aquests elements, sinó que els vam potenciar amb detalls de color, per contrastar amb la tònica minimalista de l’apartament. Teníem un objectiu clar: treure el màxim profit de la llum natural que entrava pels grans finestrals, recuperar l’essència de l’edifici i deixar entreveure les fantàstiques vistes a la joia arquitectònica de Gaudí.

Com es va dur a terme la reforma?

Les divisions es convertiren en obertura, creant un espai diàfan que uneix la cuina i el menjador i deixant entreveure el dormitori principal. La monotonia del mobiliari original es va substituir per una estratègica combinació de materials amb predomini de la fusta, l’alumini i el ferro. La cuina, de GUD, RAICHMAN i PUCHOL, es va col·locar a l’extrem esquerra de la planta, amb un marcat estil industrial que aporta un toc d’originalitat a l’apartament. A l’altre extrem de l’estança principal trobem la suite principal, que es fusiona amb la sala d’estar i inclou les darreres tendències en interiorisme, com els marcs de ferro que bordegen la porta transparent que separa el dormitori de l’estança principal. Un element que combina amb el capçal de fusta o la làmpada de tonalitats dorades que aporta un punt d’elegància al conjunt minimalista. Tot plegat, desprèn un aire de loft novaiorquès que no té res a veure amb l’estat original.

La zona de descans està constituïda per dos dormitoris, un doble tipus suite, i un de convidats, dissenyat amb un format polivalent que tant pot ser una cambra infantil com una acollidora habitació de matrimoni. L’àrea més privada de l’apartament manté les línies sòbries amb elements de disseny, com el paper de la paret en l’habitació de convidats – tendència d’aquesta temporada— o el llit tipus dosser, al voltant del qual es distribueixen el tocador i la dutxa, camuflada en el perímetre del dormitori.

Mobiliari selecte

Finalment, l’apartament es vesteix amb peces de mobiliari de disseny, curosament seleccionades per aportar el toc d’elegància i confort als inquilins. Destaquen  peces inspirades en grans dissenyadors, com la cadira Lounge Chair & Ottoma, considerada una de les més còmodes del món; la cadira Ch24, que a més de la seva vessant pràctica serveix com a peça escultòrica d’una de les suites; i la cadira Acapulco, situada al balcó. Pel que fa a la il·luminació, salta a la vista la làmpada d’alta costura de Metalarte (Criteri Interiors, Sant Cugat del Vallès). Un mosaic de detalls que fan imperceptible l’estat original de l’espai abans de la reforma de Jeev Arquitectura.

Tens un espai per reformar i busques una transformació moderna i amb estil?

A Jeev Arquitectura et podem ajudar.

Deixa un comentari