Sense dubte, el disseny nòrdic ens ha captivat en els últims anys

Per molt que no tinguem hiverns a -15º, els interiors càlids i alhora minimalistes transmeten sensació de pau i ordre, característiques que ha de tenir el nostre refugi per alliberar-nos de les tensions del dia a dia. La fusió d’estil i confort combinada amb materials sostenibles no deixa de guanyar adeptes, i és que els aires del nord van venir per quedar-se. Aquest 2017 ens faran salivar novament amb tendències que incitaran a re-pensar el mobiliari de la llar per crear allò que els danesos anomenen “hygge” o sensació de caliu i benestar. A continuació us avancem les temptacions escandinaves del nou any.

LA NATURALESA, FONT DE VIDA I INSPIRACIÓ

La immediatesa de la vida urbana  desperta certa nostàlgia i admiració pels entorns naturals, fins al punt que els dissenyadors contemporanis ja han integrat els motius naturals als interiors de les llars. La inclusió de plantes o jardins verticals en l’espai domèstic és cada vegada més habitual i a partir d’ara, la naturalesa es plasma en estampats de paper de paret i en tot tipus d’accessoris per a les diferents estàncies de la casa. La fusta està en el seu millor moment i és que l’ús de materials sostenibles aviat deixarà de ser un luxe per convertir-se en una tendència habitual de les noves construccions o habitatges reformats.

MOBILIARI AMB TONALITATS VERD FOSC

En la mateixa línia, el color verd fosc reivindica el seu paper. Després d’anys de grisos, blancs, beiges i negres, la tonalitat més elegant del color de l’esperança torna a ser tendència en fundes de butaques i llits, així com en la pintura de mobiliari i parets. Una aposta encertada si es vol dotar la llar d’un toc d’elegància i avantguarda sense renunciar al caliu.

MOBLES MODULARS

Tant si vius en un apartament al centre de la ciutat o en una casa dels afores, optimitzar l’espai i sentir la sensació d’amplitud sempre dóna satisfacció. Deixar fluir la llum i alliberar la casa d’obstacles és un dels “mantra” de l’estil nòrdic. En aquesta línia, el mobiliari de disseny modular es fa un lloc al mercat per aportar versatilitat als diferents ambients de la llar. Des de la clàssica taula de menjador plegable fins a sofàs, butaques, escriptoris o fins i tot llits que s’emmotllen a la flexibilitat de les nostres vides. Les creixents possibilitats de “home office” i la reducció de metres quadrats han fomentat aquesta tendència, que tot just mostra la punta de l’iceberg.

MARCS NEGRES

El toc industrial consolida la seva presència el 2017 en forma de marcs de ferro de color negre. Aviat ens acostumarem a veure finestres, vidres de dutxa o portes emmarcades amb aquest color solemne, una aposta contundent que contrasta amb la fusta càlida del parquet o altres parts del mobiliari dels habitatges contemporanis. Molt recomanable per a grans superfícies.

PARETS DE COLOR GRIS

Si bé el blanc era el vestit estrella de les parets, el color gris crea tendència per dotar la llar d’elegància i solemnitat. L’elecció de la tonalitat és clau, així com la combinació amb un mobiliari de textures i tons càlids per rebaixar la fredor associada al color.  Si s’és reticent a abandonar el blanc, es pot començar per pintar una sola paret i injectar personalitat a una estància determinada, una elecció que funciona especialment bé amb els matisos més foscos del gris.

ACCESSORIS I CONTRAST

Els accessoris són la culminació de l’estil d’una casa, els imprescindibles per dotar la llar de personalitat i confort. Aquest any arriben amb força en forma d’estampats de ratlles blanques i negres que vesteixen coixins over-size, catifes, mantes i fins i tot són el motiu de quadres, marcs de fotos y petits accessoris de cuina.  Si bé és tendència, l’estampat de ratlles s’ha de combinar estratègicament, assegurant un equilibri amb fons llisos i neutres per evitar un horror vacui visual.

Ens hem deixat alguna tendència en disseny nòrdic?

Comparteix-la amb nosaltres i ajuda’ns a ampliar la comunitat d’amants del disseny d’interiors. La passió per l’estètica de la llar és un incentiu per crear i re-pensar espais que ens identifiquen, així com un estímul incansable per la imaginació. Si necessites idees fresques, contacta amb l’equip de Jeev Arquitectura i dóna un nou aire a la teva llar.