Cases unifamiliars que respiren innovació i sensacions

Construir-se una casa unifamiliar és una decisió que es plantegen moltes parelles o famílies en un determinat moment de la seva vida. L’espai, la tranquil·litat i les possibilitats de gaudir d’una llar única, són avantatges molt temptadors que –sense dubte— tenen un impacte positiu en la qualitat de vida.

Si bé començar des de zero sempre és emocionant, sovint el món de possibilitats que s’obre és tan ampli, que la il·lusió inicial pot derivar en un procés estressant i produir un cert desgast. Per això, des de Jeev Arquitectura recomanem deixar-se aconsellar, des de l’elecció del terreny, el disseny i les característiques que faran que la casa sigui més eficient i no es dispari la factura energètica. Això sí, la nova construcció ha de respirar l’essència dels seus propietaris i el seu disseny hi tindrà un paper clau.

En aquest post ens endinsem en les profunditats de l’estudi per descobrir les claus del disseny de cases unifamiliars modernes de Jeev Arquitectura. Ens hi acompanyes?

1. CONNEXIÓ ARQUITECTE – PROPIETARIS

El disseny d’una casa unifamiliar ha d’estar íntimament lligat a l’estil de vida de les persones que l’habiten, per això a Jeev Arquitectura comencem amb una reunió entre l’arquitecte Joan Enric Ejarque Velázquez, fundador de l’estudi, i els futurs propietaris de la casa. Durant aquesta trobada inicial, l’arquitecte els pregunta per la casa dels seus somnis i n’extreu els valors més essencials: gustos, prioritats, estil de vida,…

La confiança i la sinceritat són imprescindibles perquè el projecte compleixi amb les expectatives generades. Per això, un cop l’arquitecte ha copsat els desitjos del client, comença un procés creatiu que pot durar entre un mes i noranta dies.

2. EL PROCÉS CREATIU

L’ equip de Jeev Arquitectura visitarà el terreny en diferents moments del dia, on s’estudiaran aspectes com la llum o la inclinació per determinar-ne la idea principal que, en la majoria dels casos, l’arquitecte visualitza de cop. A partir d’aquest moment, l’experiència de l’estudi i la recerca constant d’inspiració a través de viatges, art i anàlisi de les últimes tendències, es fusionaran per traçar les línies de la casa somniada.

3. CONTROL DELS PROCESSOS D’OBRA

Una vegada s’ha aprovat el projecte, l’equip d’obra de l’estudi es posa en marxa per complir els terminis de temps especificats, que poden anar dels cinc mesos a l’any, en funció de les característiques de la casa. El fet de disposar d’un equip d’obra intern, permet controlar tots els processos de la construcció i que la casa es mantingui fidel a l’estil de l’estudi. Un segell que es caracteritza pel compromís amb la innovació i el disseny modern minimalista.

4. ELS DETALLS D’UNA CASA JEEV

Malgrat no dissenyar dues cases iguals, l’arquitectura de Jeev és reconeix per una sèrie de trets – detalls subtils— que defineixen el seu estil:

  • Joc de volums i formes: l’equip comparteix la filosofia “sense límits”, que fomenta la creativitat en el disseny de l’estructura de la casa. El resultat? Un joc de volums i formes que combina diversos plans per treure el màxim profit de la llum natural i les possibilitats del terreny, sense renunciar a una estètica innovadora.
Foto: Jeev Arquitectura
  • Eficiència: tant energètica, com pel que fa a l’optimització dels processos. Des de la selecció de materials, fins a l’orientació de la casa, l’eficiència es té en compte en totes les decisions.
  • Escales de disseny: de cargol, rectangulars, minimalistes, amb llums led… la qüestió és anar un pas més enllà.
Foto: Jeev Arquitectura
  • Inspiració multicultural: amb certa predilecció per l’estil japonès. Jardins interiors, espais zen o columnes que recorden les plantes de bambú, el minimalisme japonès inspira l’estudi.
  • Llibreries gegants: a vegades camuflades subtilment en alguna paret blanca o al final d’una passarel·la transparent que divideix dos espais. Les llibreries son un recurs de disseny molt present en l’arquitectura de Jeev.
  • Passarel·les transparents: perquè no aprofitar la llum exterior i crear un joc d’ombres i sensualitat a través de les passarel·les i escales transparents?

“Moltes vegades, després de 10 anys de viure en una casa Jeev, els clients em contacten per dir-me que, sense voler, han descobert nous detalls, sensacions, ombres… a casa seva. Això és el que motiva la nostra feina”.

Joan Enric Ejarque Velàzquez

Si sempre has somniat en construir-te una casa unifamiliar moderna, amb un toc diferent i que respiri l’essència de la teva família, volem fer-la realitat.

Els somnis no esperen. Vine a conèixer-nos.

Deixa un comentari