Estudi de sensacions, textures, formes i volums, fascinació estètica, sentit innat per l’estil.

La moda i l’arquitectura són el tàndem perfecte. Comparteixen l’art de fusionar tradició i innovació,  de dissenyar la carcassa dels elements més íntims de la nostra identitat: la casa i el cos. En aquest article descobrim set dissenyadors de moda emergents que, amb les seves creacions arquitectòniques, dictaran les pautes del vestuari en els propers anys.

1. Colmillo de Morsa

La firma barcelonina creada per Elisabet Vallecillo i Javier Blanco ja ha traspassat les fronteres catalanes per fer-se un lloc en el panorama internacional amb un disseny independent i sostenible. Els seus colors i textures busquen la inspiració en la matèria orgànica i es caracteritzen per una senzillesa elegant amb un punt d’originalitat marcat per una paleta de colors única. Un estil prêt-à-porter que irradia personalitat.

Foto: thepurplevelvet.files.wordpress.com

2. Peggy Hartanto

Peggy Hartanto és el nom de la dissenyadora indonèsia que, amb només 20 anys, va crear la seva pròpia firma de roba el 2012. Els seus dissenys destaquen per línies geomètriques de trets marcats i colors homogenis que formen combinacions femenines i punyents. La jove creadora ofereix una cuidada selecció de materials i textures per crear col·leccions que transmeten sensibilitat, força i delicadesa.

Fotos: peggyhartanto.com

3. Andi Cui

Dissenyador madrileny d’origen xinés amb un estil contemporani que reuneix comoditat, encertades combinacions de colors i exaltació de la figura femenina. La seva recent col·lecció destaca pels aires futuristes, creacions de tall geomètric i textures que flueixen amb el cos de la dona. Un talent emergent apassionat de la moda de qui sentirem molt a parlar.

Foto: andicui.com

4. Attico

Les dissenyadores Giorgia Tordini i Gilda Ambrosio van fusionar els seus respectius estils en la marca italiana Attico, creada fa poc menys d’un any. La jove firma ja s’ha fet un lloc a les passarel·les més internacionals i es caracteritza per una paleta de colors estrident i pels seus dissenys inconfusibles, com la polsera de turmell en forma de cinturó que llueix la model de la imatge. Els seus conjunts transmeten nostàlgia i seducció i són tot un homenatge a la dona.

Fotos: theattico.com

5. Tales & Mileto

Ferms defensors de l’slow fashion, els germans Antonio Zorrilla i Carmen Ríos van crear Tales & Mileto, una firma de roba masculina amb edicions limitades d’aires mediterranis i textures lleugeres. Destaquen les peces tipus kimono i chache coeur amb materials de qualitat i un estil relaxat i còmode.

Fotos: Talesmileto.com

6. Jacquemus

Inspirades en el surrealisme, les creacions de Simon Porte Jacquemus parlen de “desconstrucció”. El jove dissenyador francès es va iniciar al món de la moda amb menys de 20 anys i ja es tot un referent del disseny indie amb creacions provocatives que traspassen les fronteres de la gravetat i els codis establerts. Les seves peces son creativitat en estat pur i exaltació de la llibertat, tant en les seves combinacions de colors com en els talls i la asimetria dels seus dissenys. Moda sense límits.

Fotos: jacquemus.com

7. Yván Andreu

Finalitzem el recorregut amb el polifacètic artista valencià Yván Andreu. El dissenyador sorprèn per les seves obres de tall arquitectònic que juguen amb les textures i els colors estridents. Les seves creacions de formes geomètriques i superposicions son una oda a la creativitat i a la experimentació constant, així com el factor sorpresa, que està present en totes les seves col·leccions. Val la pena seguir-li la pista.

Foto: alejandrodelomas.blogspot.com

Tens algun dissenyador predilecte? Ajuda’ns a difondre inspiració i talents emergents!

Deixa un comentari