L'opció idònia per als viatgers que busquen connectar amb la naturalesa sense renunciar a un mínim de confort.

Tant si encara no has planificat les vacances, com si disposes de només uns dies lliures o un cap de setmana, el glamping es presenta com una opció idònia per als viatgers que busquen connectar amb la naturalesa sense renunciar a un mínim de confort. La tendència als càmpings de luxe es va popularitzar deu anys enrere i permet gaudir d’entorns naturals espectaculars amb diferents graus de comoditat i luxe.

En aquest article et proposem 5 maneres de viure el glamping perquè trobis l’estil que més s’ajusta a la teva escapada ideal.

1. La yurta, els orígens del glamping

L’allotjament més semblant al que avui en dia anomenem ‘glamping’ (fusió de glamour i càmping) són els gers de Mongòlia. Unes tendes molt resistents de forma circular que formen part de l’estil de vida de les poblacions semi-nòmades del país asiàtic.

Més conegudes com “yurta” (denominació posterior dels otomans), aquestes tendes destaquen per la seva resistència, espai i comoditat que permeten incorporar altres elements més enllà del llit. La seva forma circular li atorga el caliu i la versatilitat suficients perquè als gers originals de Mongòlia hi puguin viure famílies senceres. Actualment nombrosos glampings ofereixen aquest allotjament amb tots els luxes, on no hi poden faltar les vistes espectaculars.

Foto: Ger original de Mongolia http://eternal-landscapes.blogspot.com.es
Foto: Yurta de luxe a California: http://www.7×7.com

2. Tenda de safari

A banda de les tendes tipus “yurta”, els europeus i els americans van ser dels primers en gaudir del càmping de luxe a principis del 1900. Els exploradors occidentals més benestants i aventurers volien viure l’experiència dels safaris africans, sense renunciar a les comoditats a les quals estaven tan ben acostumats. Gràcies a aquest allotjament podien estar molt a prop de la naturalesa i de la fauna salvatge del continent africà, dormir en un llit “King size” i menjar els àpats cuinats pels seus xefs privats.

Aquest tipus de tendes són les més habituals als “campaments d’avui en dia, com el Forest Days, un glamping de Catalunya que trobem a pocs quilòmetres de casa nostra.

Foto: www.nightfall.com.au

3. Els tipis americans

Els tipis o teepees s’han fet populars amb els festivals de música, on tenen un lloc privilegiat a la zona més VIP. Aquest allotjament imita les tendes dels natius americans i destaca pels seus estampats acolorits i els interiors acollidors.

Foto: Tipis al Coachella Music Festival – Pinterest.com

Malgrat que solen tenir menys espai que les dues modalitats anteriors, els tipis són una bona elecció de glamping per gaudir d’una sortida amb amics, ja que són fàcilment instal·lables els uns al costat dels altres. Una opció que de ben segur agradarà també als més petits.

4. La cabana de l’arbre

Qui no ha jugat de menut a construir una cabana en un arbre? El somni dels petits exploradors està ara també a l’abast dels adults i de famílies amb tots els luxes. Una experiència de glamping que permet gaudir del paisatge des de les altures i que pot adoptar un aire d’allò més romàntic. Bona part dels càmpings de luxe ofereixen aquesta possibilitat amb petites cabanes construïdes amb materials sostenibles, com la fusta, que a més d’assegurar una aventura única, es converteixen en unes vacances respectuoses amb el medi ambient.

Foto: bijzondere-huizen.com

5. El bungalow de luxe

I per últim, el clàssic bungalow es reinventa amb opcions de disseny nòrdic com el següent exemple de Dornob.  Aquestes construccions senzilles i sostenibles permeten viure una experiència diferent  que fusiona simplicitat, disseny i confort enmig del bosc. Una oportunitat per desconnectar del dia a dia i gaudir del nostre entorn original amb els cinc sentits.

Fotos: Bungalows de luxe de dornob.com

Alguna vegada t’has allotjat en un glamping? Explica’ns la teva experiència!