Recórrer el somni americà en motocicleta

Decideixes que el 2017 és un bon estiu per recórrer un mite, ratllar de la llista de desitjos una fita pendent, creuar l’oceà, sentir la velocitat i observar l’horitzó com mai no l’has vist abans. Tot és a punt: playlist amb la banda sonora dels millors films americans, motocicleta predilecta, GPS, llistat de motels i la millor companyia (inclosa la d’un mateix). La Mother Road t’espera i l’aventura està assegurada.

La ruta dels somiadors

La històrica U.S. 66 es remunta al 1926 amb un recorregut de 3.939 km des de Chicago (Illinois) fins a Los Angeles, creuant Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, Nou Mèxic, Arizona i Califòrnia. Al llarg dels seus gairebé 60 anys de vida, la primera carretera que travessava el país experimenta nombrosos canvis de tram i és utilitzada amb fins diferents, sumant capítols de la història americana.

Foto: Honda.es

Aquell itinerari va ser l’escenari d’immigrants a la recerca del somni americà, vehicles de transport de mercaderies i d’armament militar durant la Segona Guerra Mundial, pel·lícules que han passat a la història i d’icones que quedaran per sempre associades a la carretera més famosa d’Amèrica. Segur que us venen al cap imatges de motels, xapes, vehicles vintage, llums de neó, motocicletes aparcades a la porta de restaurants bressol del fast food, la ruta 66 és tot això i molt més. L’original ha quedat en un record, ja que va ser descatalogada el 1985 i substituïda per la Xarxa d’Autopistes Interestatals d’Estats Units, amb la qual cosa s’esvaeix el somni de recórrer tot el tram sense interrupcions. Per sort, es conserva un 80% de la històrica ruta i la possibilitat d’experimentar l’adrenalina d’aquells que perseguien la llibertat encara és possible.

Comencem?

12 dies per dur a terme un viatge inoblidable, una motocicleta com a únic vehicle, equipatge lleuger i moltes ganes de fer quilòmetres i d’observar del paisatge canviant de l’est a l’oest. Començarem la ruta a la inversa de l’original, per finalitzar el recorregut a Chicago i gaudir d’uns dies de delit arquitectònic.

Punt de partida: L.A

Sona Beach Boys, som a Los Angeles i tot està llest perquè comenci l’aventura. Amb tot el Main Street of America per endavant accelerem i ens dirigim a Las Vegas, desviació obligatòria per viure la nit americana en tota la seva esplendor. Sentiràs que formes part d’Oceans Eleven, però no ens passéssim! Queda molta ruta per endavant i cal reservar energies. Seguim accelerant i veiem com el paisatge canvia de manera radical, de nou agafarem una desviació des de Selligman, un poblet impregnat de nostàlgia, i ens dirigirem al Gran Canyon del Colorado, on ens  sorprendran les espectaculars vistes d’un paisatge quasi llunar i de l’arquitectura natural en estat pur. Un must see de qualsevol road trip pels EUA.

Foto: Amangiri Resort

I així, com qui no vol la cosa, ja haurem creuat tres estats en tres dies: Califòrnia, Nevada i Arizona. Si gaudeixes de més temps, val la pena quedar-se un parell de dies per la zona, on pots viure tot tipus d’experiències, des de rutes a cavall per un entorn únic, fins a visitar pobles de natius americans de la zona de Taos (Nou Mèxic).

Nostàlgia sobre rodes

Amb les bateries carregades ens endinsem en les profunditats del país, creuant Arizona direcció Nou Mèxic, on trobem cartells de l’antiga ruta 66.

El so del motor es converteix en banda sonora d’horitzons gairebé interminables presidits per paisatges canviants. La ruta barreja sensacions d’adrenalina i meditació i sents que el pas del temps és relatiu. De tant en tant, creuaràs pobles on sembla que la vida s’hagi detingut, impregnats de l’essència de la històrica ruta.

Foto: DriveTribe

Passem de llarg Oklahoma i a les portes de Missouri gaudim d’un dels trams més ben conservats de la Mother Road. El paisatge desèrtic va quedant enrere i la vegetació guanya terreny, la ruta no deixa de sorprendre’ns. Dos dies després arribem al nostre destí final: Chicago. Ens mereixem un  bon esmorzar al mític restaurant Lou Mitchell’s, que va ser inaugurat el 1923 i presumeix de ser dels més antics de la històrica U.S 66.

Ja a Chicago, només ens queda gaudir de la meca arquitectònica dels Estats Units, fer algunes compres i pair les emocions dels darrers dies.

Foto: Kala & Matt

Pugem a l’avió, ens posem els auriculars i sona Born to be wild, de la pel·lícula Easy Rider. L’experiència ha valgut la pena.

Has somiat mai en recórrer la Ruta 66 o has tingut la sort de viure l’experiència en directe ? Explica’ns-ho !